egekura

egekura

Business az USA felé: a Brusselsban is érdemes gondolkodni!

Felkeltette az érdeklődésemet a Brussels Airlines business osztálya, mert több ismerősöm is repült velük hosszútávot a közelmúltban, s igen...

Felkeltette az érdeklődésemet a Brussels Airlines business osztálya, mert több ismerősöm is repült velük hosszútávot a közelmúltban, s igen elismerő szavakkal nyilatkoztak róla. A Brussels business class-t két éve újították fel, s a légitársaság összes Airbus A330-asán ugyanazt a szolgáltatást nyújtja. Több ismerősöm mondta az utóbbi időben, hogy brussels business-en simán versenyez az európai nagyokkal, sőt, talán még jobban is megéri velük menni, mert kicsi a business kabin, jobban tudnak figyelni az utasra a fedélzeten. Most ráadásul elég jó árak is vannak Amerika és Afrika felé!

Tekintve, hogy most már van késő délutáni (hazafelé késő esti), kora reggeli és napközbeni járata is, New York és Washington, valamint számos afrikai célállomás felé is igen kényelmes csatlakozást kínálnak Brüsszelen keresztül. Business utasoknak remek váró is van, de a legjobb az 1.97 méteres ággyá alakítható ülés, amely teljes pihenést kínál, nem beszélve a privát térről és pakolóterekről, amelyet az ülés kínál. Összesen 22 van egy kabinban, azaz az osztály zsúfoltnak nem mondható, inkább tényleg csendesnek.

- Az egyik legjobb élmény az elmúlt időben – mondta barátom, aki az elmúlt fél évben három alkalommal járt velük az USA és Budapest vagy Bécs között. Az 1.97 méteres szék egyébként egy centivel hosszabb, mint a Lufthansa új business fotelje, amely ugye még messze nem elérhető a teljes német flottán. A Lantal által svájcban készült fotelekből egy új, intuitív felületű inflight entertainment rendszeren és 39 centis képernyőn lehet filmeket és tévéműsorokat nézni, vagy zenét hallgatni. Természetesen van áram és USB csatlakozó is, ha az utas a saját gépén tárolt videókat nézné. Ez itt most a flight information.

Bevallom, én a hosszú járatok többségén nem nézek filmet. Betezem a flight infót a monitorra, s olvasok, néha odasandítva a repülési infókra. Ezt a brussels 3D-ben adja elő, s különböző külső kamerák képeit is lehet követni repülés közben. Ismerősöm szerint a catering bőséges, finom, noha nem izgulják túl a témát gasztronómiai szempontból. De a minőség az kiváló. Itt van még egy  példa.

 

 

2014.06.12 15:06

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.