egekura

egekura

BUD RUNway RUN - Fly with US! - A legklasszabb futóélmény Lisztferihegyen!

Alapesetben elég erőltetettnek tűnhet, ha egy repülős blog futóversenyt népszerűsít, még akkor is, ha az írója télen nyáron felhúzza a...

Alapesetben elég erőltetettnek tűnhet, ha egy repülős blog futóversenyt népszerűsít, még akkor is, ha az írója télen nyáron felhúzza a futócipőjét hetente két-három alkalommal, s még akkor is, ha minden repülőútján felvisz a kézipoggyászában egy futócipőt - leszámítva azon alkalmakat, amikor reggel száll fel, éjszaka landol.

Azonban ha a világ egyik legkülönlegesebb futóélményéről van szó, amelyik szorosan kapcsolódik az aviatikához, kivételt tehetek. 2014. szeptember 6.-án ugyanis Budapesten rendezik meg BUD Runway Run-t. Tavaly rendezték meg először Európa egyetlen olyan futószeánszát, amelyet egy működő repülőtéren tartottak, méghozzá jótékonysági céllal - nevezési díjak helyett ugyanis adományokat gyűjtöttek a szervezők, az összegyűlt pénzt pedig hátrányos helyzetű fiatalok sportolási lehetőségeire fordították. Ilyen volt. Gyönyörű idő, megismételhetetlen kilométerek, repülők, reptérbeton. Mi kell még egy remek szombathoz?

Elmondhatatlan, mennyire klassz dolog volt, ahogy a világ egyik legvarázslatosabb terminálépületében, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyébként zárva tartó egyes termináljában csekkoltak a futók, volt biztonsági ellenőrzés, majd az átmenetileg a forgalomból kivett egyes pályán futottak félmaraton váltót.

Az egész olyan jól sikerült, hogy a Runway Run 2014-ben a világ olyan aviatikai eseményévé nőtte ki magát, amelyen egész egyszerűen ott van, aki számít. Amely téma Las Vegastól Sanghajig, ha szakmabeliek találkoznak, s amelyen idén csaknem ezer futó éli át a futópályán való suhanás fantasztikus élményét. A betonon, amelyen nap mint nap ottmarad a repülőgép kerekek gumiborításának egy darabja, most te is ott hagyhatsz pár grammot a futócipődből. Hogy aztán eltávolítsa a radír nevű berendezés, ez itt: 
Hogy lehetsz részese ennek a cool futóeseménynek?
Jelentkezz a Runway Runra, fuss a Nike használatával 3 héten keresztül. A 200 legtöbb kilométert gyűjtő futó nyer belépést a rendezvényre. Fontos: sehogy máshogy nem lesz lehetőséged részt venni az eseményen! A táv 2x6 km, amelyet párban kell teljesíteni. Ha megvan a párod, akivel futni szeretnél, kérd meg, hogy nevezzen ő is. A jelentkezésnél meg is adhatod a nevét. Ha mindketten befértek az első 200-ba, akkor összepárosítunk titeket. Ha egyikőtők nem jut be, vagy nem jelöltök meg párt egyáltalán, akkor mi beosztanak majd titeket.

2014.08.13 11:08

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.