egekura

egekura

A Korean szuperjumbó bemutatkozó látogatást tett az USA-ban

A Korean Air hivatalosan is bemutatta Airbus A380 tipusú óriásgépét az Egyesült Államokban, miután augusztus kilencedikén ez a típus teljesítette...

A Korean Air hivatalosan is bemutatta Airbus A380 tipusú óriásgépét az Egyesült Államokban, miután augusztus kilencedikén ez a típus teljesítette a Szöul Incheon (ICN) New York (JFK) járatot. Ezzel a Korean lett az első légitársaság, amely Ázsiából New York-ba repül az óriásgéppel, méghozzá a csndes óceánt átrepülve. A Qantas és a Singapore már jóval korábban átrepülte az óceánt a szuperjumbóval, de ők csak LAX-ig tervezték a menetrendet. A Singapore időnként repül New York-ba A380 típussal, de ők Frankfurti stoppal, az atlanti útvonalon repülnek.

Nemkülönben a Korean Air másban is első: eddig még nem volt olyan A380 ugyanis, amelynek festésén az alapszín ne fehér lett volna. (Ez ugyebár világoskék.) S az sem mellékes, hogy a Korean is beállt abba a sorba, amely az A380-at még az economyn is a prémium-szolgáltatásként kínálja. A nagyvason összesen 407 ülés van, ez még a Qantas kapacitásánál is kevesebb, noha ezen nem is kell csodálkozni, hiszen a Korean azt ígérte, hogy minden eddiginél nagyobb teret kínál a fedélzeten, mint más légitársaságok.

A 407-ből 12 ülés Kosmo First Suite, 94 flat business, míg 301 economy. - Mi kínáljuk a legcsendesebb legkényelmesebb és legzöldebb összeköttetést Ázsiából New York-ba, s ez alapjaiban változtatja meg a játékszabályokat - találta mondani a Korean területért felelőse alelnöke, John Jackson az ünnepélyes alkalomból. Nagyobb marketing bullshittet nem is mondhatott volna, de ezt már csak megszoktuk ebben a pozícióban.

Igaz, mondjuk, ami igaz, hogy fancy a Korean A380 fedélzete. Az inflight bar mellett például olyan kis csinos egységeket is találni a gépen, mint a képen látható duty free üzlet.

2011.08.21 08:08

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.