Zöld NENYI a Greenpeace-től

A XXI. század elején Magyarország az egész világgal egy időben szembesült a növekedés korlátaival. A magyar nemzet 2010 nyarán összegyűjtötte életerejét és jobbik eszét, hogy kinyilvánítsa: elege volt az önpusztításból, és megvalósítja a fenntarthatóságot – áll a Greenpeace által megfogalmazott Zöld Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatban.

- Azért volt szükség a Zöld Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatra, mert nonszensz, hogy amikor a kormányok világszerte egyre többször tekintik legfontosabb feladatuknak a klímaváltozás elleni fellépést, a mi kormányunk ennyire érzéketlen legyen a világ egyik legfontosabb (legláthatóbb és legveszélyesebb) trendjére, és magára a fenntarthatóságra. Ez olyan, mint ha Dobó István a török ostrom elleni felkészülés helyett az egri várnép világnézeti nevelésével lett volna elfoglalva” – állítja a Greenpeace.

Vay Márton, a Greenpeace Magyarország szóvivője kiragasztja a Zöld Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát a budapesti Városháza parkban már korábban kifüggesztett nenyi mellé

Vay Márton szerint a békaperspektívánál kicsit is nagyobb rálátással nyilvánvaló, hogy ma a fenntarthatóságnak nagyon magas prioritást kell adni, és hogy a fenntartható mezőgazdaság, megújulókra épülő energiarendszer, az épületek szigetelése, és a zöldek által az utóbbi években bemutatott többi technika sokkal több munkahelyet teremt, mint a jelenleg uralkodónak számító gazdaságfejlesztési elképzelések. - Nem kell ehhez radikális zöldnek lenni, elég kicsit nyitottabban gondolkodni, és függetleníteni kell magunkat a környezetpusztításban érdekelt lobbiktól – hangsúlyozza Vay Márton.

A Greenpeace aktivistái a Zöld NENYI-t az utcákon plakátolva és a középületekben kifüggesztve fogják terjeszteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.