Windows 7: béta balkézről

A Microsoft legújabb operációs rendszerének első béta (azaz teszt-) verziója immár közkinccsé vált: a tesztelőknek január elejére ígért programváltozat felkerült néhány népszerű fájlcserélő oldalra. Hogy véletlen kiszivárogtatás eredményeképp, vagy a hivatalos (gerilla)marketing részeként, azt nem tudni, de ennek az ügy szempontjából nincs is nagy jelentősége: annyi mindenképpen látszik, hogy a fejlesztés a tervek szerint halad, és a szoftver a használhatóság irányába változott.

A programot elsőként szemügyre vevő szakújságírók és ítészek egy hónappal ezelőtt elsősorban a méret és a stabilitás terént találtak kivetnivalókat az akkori Windows 7-ben. A mostani verzió a hírek szerint fél gigabájttal kisebb (20-25 perc alatt feltelepíthető egy átlagos számítógépre), és lényegesen megbízhatóbban fut az elődjénél.

Módosult a grafika is: a taskbar (tálca) immár egy érdekes megjelenésű, animált ikonokat tartalmazó felület. A rendszerrel együtt csomagolt segédprogramok (az alap-szövegszerkesztő WordPad, illetve a fapados grafikai alkalmazás, a Paint) többé-kevésbé egységes, az új Office-ra emlékeztető kezelőfelületet kaptak.

A mostani, 7000-esnek nevezett béta január első felétől lesz „hivatalos”, és továbbra is valószínű, hogy az operációs rendszer még a 2009-es év folyamán a boltokba kerül.

Windows7
Windows7
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.