Windows 8 után azonnal a 10 jön

Külsőleg hasonlít a Windows 8-hoz (vagyis lesznek rajta „csempék"), lesz benne Start menü, és minden korábbi változatnál testreszabhatóbb lesz – ilyennek ígérkezik a kedden bejelentett új Windows, amely a jelenleg kapható Windows 8-at (illetve annak erősen áttervezett frissítését, a 8.1-et) követi majd, ám ennek ellenére Windows 10-nek fogják hívni.


Windows 8, az utoljára a 7-esben látott Start menüvel kombinálva – első pillantásra ilyennek tűnik a Microsoft legújabb operációs rendszere. Másodikra (de legkésőbb a szeptember 30-i bejelentés közleményeit olvasva) az is kiderül, hogy ez már az a Windows, amiből csak egy van: ugyanaz fut majd az asztali gépen, a tableten, a laptopon és az okostelefonon is (természetesen a szoftver érzékeli, hogy milyen eszközre telepítjük, tehát nem ugyanazt a külalakot és funkcionalitást kínálja az összes hardveren).

Mindezt így együtt akkora újdonságnak érzi a Microsoft, hogy nem is 9-esnek (ez jönne a sorban), hanem 10-esnek nevezi az új Windowst. És úgy tűnik, hogy a felhasználók is forradalmat érzékelnek, legalábbis erre utal, hogy a Windows Insider Program honlapja (ahonnan laptopra és PC-re ingyen le lehet tölteni a tesztverziót) a bejelentés után lefagyott, mintha túlterheléses támadás érte volna.

A végleges kereskedelmi verziót 2015 második felére ígérik.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.