Wifivel csábítanak a Fujira

Holnaptól különleges szolgáltatással csábítják az internetfüggő turistákat Japán szent hegyére, a Fujira: ingyenes wifit kínálnak a hírekre éhező vagy éppen a látványt megosztani vágyó hegymászóknak. Az Asahi Shimbun nevű helyi újság szerint ez a szolgáltatás nem az egész hegyen lesz elérhető, hanem nyolc helyszínen, például menedékházakban és üdülőhelyeken.

„Azt reméljük, hogy a hegymászók nemcsak az élményeik megosztására használják majd a wifit, hanem arra is, hogy váratlan időjárási helyzeteket vagy más hasznos információkat megosszanak másokkal. Vészhelyzetben könnyebben segíthetnek" - magyarázta a fejlesztést az egyik kormányzati illetékes.

Tavaly közel ötvenezer külföldi – elsősorban amerikai és európai hegymászó – küzdötte le a 3776 méter magas hegyet. Elsősorban ők voltak, akik az internetes elérést sürgették a hegyen.

Az internetes elérés kiterjesztésével az észak-amerikai nemzeti parkok is küzdenek. Kanadában tavaly jelentették be, hogy húsz nemzeti parkban biztosítják ezt a szolgáltatást. Fontos, hogy a Fujin az első bejelentkezést követő 72 óráig használhatják a turisták a wifit.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.