Vigye magával a szélerőművét!

Bárhol könnyen felállítható, hordozható és még áramot is termel. Fiatal formatervezők megalkották a mobil szélerőművet.

A megújuló energiaforrásokat a hordozhatóság tenné igazán zölddé: ha a termelés a felhasználás helyén történik, akkor nincs szükség csövekre és vezetékekre a transzporthoz, a szállítási veszteség pedig szóba sem kerül. A hordozható napelem (például mobiltelefon- és laptoptöltőkhöz) régóta létezik, egy ifjú formatervezőkből álló csapat pedig most megalkotta a szélerőmű összecsukható, mindenhová magunkkal cipelhető változatát.

Az Aero 600w nevű, vélhetően 600 wattos teljesítményű szerkezet a coroflot.com-on tűnt fel (a közösségi oldal fiatal dizájnerek bemutatkozó portfólióit teszi közzé). A mobil szélerőmű technikai paraméterei a honlapon sajnos nincsenek feltüntetve, így a tervezők nevén (Marcos Madia, Sergio Ohashi és Juan Manuel Pantano) csak annyit lehet megtudni, hogy a szerkezet szénszálas műanyagból és alumíniumból készült.

A szélkerék teleszkopszerűen összecsukható rúdon pörög, az álványt kinyitható talprendszer stabilizálja. A rudat megfeszíthető huzalok rögzítik a talpakhoz. Az összecsokott berendezés nagyjából akkora helyet foglal el, mint egy golfkészlet. Két ember könnyedén odébb tudja vinni, de szükség esetén egyetlen szállító is elboldogul vele.

Az erőmű összecsukva
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.