Sofőr nélküli autót mutat be az Uber

Önvezető autók látják el a fuvarozást hamarosan az Ubernél. A tesztüzemben azért még az emberek is szerephez jutnak.

Az egyesült államokbeli Pittsburghben mutatja be automata autóit az Uber fuvarmegosztó cég. Az első autók már pár hét múlva szállíthatják az utasokat - tudta meg a Bloomberg. A tesztutazás ingyenes lesz, s sofőr is ül majd a volánnál. Erre az esetleges balesetek miatt lehet szükség, mivel korábban a Google és a Tesla önvezető járműveit is karamboloztak.

Forrás: Uber

Az Uber egyelőre még nem kommentálta a lap értesüléseit, de a cég vezetője, Travis Kalanick már korábban is beszélt arról, hogy a sofőröket a jövőben kiválthatják az automata kocsik.

Az első önvezető autók átalakított Volvo XC90 típusú kocsik lesznek. Az Uber a későbbiekben nem csak a Volvóval, hanem más autógyártókkal is megállapodhat az önvezető autókról. A cég ugyanakkor nem tervezi, hogy a Teslahoz és a Google-hez hasonlóan tömeggyártásba fogjon, és saját autókat tervezzen.

Kedden az amerikai Ford autóipargyár is nagy bejelentést tett: vezető nélküli autók gyártásába kezdenek. Mark Fields a Ford vezérigazgatója azt mondta, az autót 2021-re dobják piacra.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.