Varázslás Harry Potterrel

November közepén jelenik meg a Wonderbook, a Sony varázskönyve. Az új Sony PlayStation 3 kiegészítő segítségével a gyerekek és a játékos felnőttek valóban a mesék főhősévé válhatnak, mivel a virtuális kalandok színteréül szolgáló televíziók képernyőjén önmagukat és környezetüket is láthatják játék közben.

A Wonderbook egy kézbe fogható, hagyományos könyvnek tűnik. Kinyitva azonban nem írott mondatokat, hanem jeleket találunk benne, melyek segítségével a játékosok életre keltik a PlayStation-kalandokat.

A Wonderbook a kiterjesztett valóság technológiát használja fel, melynek lényege, hogy a PlayStation 3-hoz csatlakoztatott kamera segítségével a játékost és annak környezetét feltérképezi, majd belehelyezi a tévé képernyőjén zajló kalandokba. Mindez a gyerekek számára úgy jelenik meg, hogy a könyv megelevenedik, és a történetek szereplői kilépnek a lapok közül. A Sony a Harry Potter sorozat írónőjével, J. K. Rowlinggal közösen dolgozta ki az új kiegészítőt, melyre hamarosan egész sorozatnyi hasonlóan különleges játékprogram épül.

Az első ezek közül a november 14-től kapható Book of Spells, vagyis a Varázslástan alapfokon, mely a Harry Potter-regényekben eddig is szerepet kapott. A szoftver használója virtuális békákat emelgethet a magasba, mandragóra növényeket ültethet cserepekbe, buborékgömbbel a fején víz alatti életet tanulmányozhat. A varázslatokhoz kapcsolódó humoros anekdoták mellett J. K. Rowling egy, a teljes történetet behálózó rejtélyt is beleszőtt a műbe. „Egy mugli a Wonderbook: Book of Spells által kerülhet legközelebb egy mágikus könyvhöz” – jegyezte meg a játék kapcsán az írónő.

A következő két játék a Diggs Nightcrawler detektív noire és a Walking with Dinosaurs logikai kalandjáték lesz. Az előbbiben nyomozóként kell megoldani jó néhány rejtélyt, míg a BBC azonos nevű dokumentumsorozatán alapuló dinoszaurusz-sétában ősmaradványok darabjait kell összeilleszteni a továbblépéshez. Mivel a Sony a Wonderbookot elsősorban a gyerekeknek szánja, a Book of Spells – az első magyarul beszélő PlayStation 3 játékként – teljes magyar szinkronnal jelenik meg. Jelenleg hat különböző, eltérő típusú Playstation 3 Wonderbook játékot fejlesztenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.