Új böngészőt kaphat a Windows 10

Teljesen új böngészőn dolgozik a Microsoft, a program a szakági pletykák szerint a Windows 10 operációs rendszerrel egy időben jelenhet meg. Az új webböngésző várhatóan asztali és mobil platformon is elérhető lesz.

Spartan, azaz spártai – állítólag ezen a munkacímen fut a Microsoftnál az az új böngésző, melyen a ZDNet információi szerint már egy ideje keményen dolgoznak. Nem az Internet Explorer 12-es verziójáról van szó, hanem egy teljesen új programról.

A kiszivárgott információk szerint az új böngésző kinézetre és használatra is – ahogy a hvg.hu jellemezte – „inkább a Chrome-hoz és a Firefoxhoz hasonlít", mind megjelenésében, mind abban, hogy a konkurensekhez hasonlóan külső forrásból származó kiegészítőket is lehet majd hozzá telepíteni.

Hogy mikor tudunk meg erről többet, bizonytalan, de egy január 21-re beharangozott windows-os eseményen talán az új webböngészőről is ejtenek majd pár szót a cég szakemberei. Szakértők szerint az új konstrukció akkor lesz (lehet) sikeres, ha egy letisztult, könnyen kezelhető, stabilan működő, gyors webböngészővel állnak elő. Az is valószínűnek tűnik, hogy a Spartan nem érhető el más operációs rendszerekkel (Android, iOS).

A böngészőt a Windows 10 operációs rendszerrel egy időben, várhatóan 2015 őszén teszi közzé a Microsoft.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.