Tudatos nethasználat - pályázat tanároknak

A tudatos és biztonságos internethasználatot meg kell tanítani, már a legkisebbeknek is. Ehhez azonban kellenek jó tanári ötletek, ezért pályázatot hirdet a MediaSmart Hungary és a Telenor. Egyéves mobilnetet nyerhetnek a tanárok.

Hogyan lehet veszélyes és biztonságos a Facebook? Mit higgyünk el a közösségi médiában zúduló információkból? Mivel már az óvodások is használják a közösségi médiát és a webet, ennek tanítását nem lehet elég korán kezdeni. Tananyag már van, de a tanárok aktív közreműködésére van szükség ahhoz, hogy mindez hatékonyan be tudjon épülni a tanító-nevelő munkába a mindennapokban.

Hogyan értelmezzük helyesen a sokat ígérő reklámokat? Hogyan tartsuk biztonságban személyes adatainkat? Kiben bízhatunk meg a közösségi oldalakon? Ezekben a kérdésekben fontos fejleszteni már a legkisebb gyerekek ismereteit is, ám ehhez a pedagógusoknak is szükségük van segédanyagra. Ezért fejlesztett digitális oktatási segédanyagot alsó tagozatos gyermekek a MediaSmart Hungary.

Éppen ezért a gyermekek tudatos és biztonságos internethasználatának oktatásával kapcsolatos pályázatot hirdet a MediaSmart Hungary és a Telenor Magyarország óvodában és általános iskolában dolgozó pedagógusoknak. A Digitális világ tanára című pályázat nyertesei értékes okos eszközöket kapnak, 100 pályázó pedig egy évre szóló mobilnet hozzáféréssel gazdagodik.

A kritikus gondolkodás fontosságát a 9-12 éves gyerekek nyelvén bemutató anyag 14 fejezete közül a mobilkommunikációt érintő részeket a Telenor szakérői állították össze, az oktatási anyag kész, most a tanerő aktivizálása a cél, ezért pályázatot írtak ki "A Digitális világ tanára" címmel. Mivel a gyerekek egyre fiatalabb életkorban kezdik használni az internetet és a digitális eszközöket, a kiírásra a tanítók és általános iskolai tanárok mellett az óvodapedagógusok jelentkezését is várják.

A Digitális világ tanára pályázatra két lépésben várják a jelentkezéseket. A pályázók 2014. január 15. éjfélig regisztrálhatnak óvodai és általános iskolai kategóriában a www.digitalisvilag.hu honlapon. A jelentkezők között 100 darab, egy évre szóló ajándék Hipernet szélessávú mobilinternet hozzáférést sorsolnak ki a szervezők, hogy ezáltal is segítsék a pályázók szakmai felkészülését. A Hipernet hozzáféréshez szükséges hardware eszközöket a Huawei magyarországi képviselete biztosítja. A második lépésben A Digitális világ című oktatási segédanyag használatát, hatékony pedagógiai alkalmazását bemutató pályázati anyagot kell benyújtaniuk a jelentkezőknek 2014. március 16. éjfélig. 

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a nyertesek laptopot és tableteket kapnak. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.