Tömegesen hackelhetne a brit titkosszolgálat egy új törvény szerint

Nem nyújt megfelelő védelmet a polgárok magánélete számára a nyomozó hatóságokról szóló törvény, amely megreformálná a megfigyelésre vonatkozó jogokat Nagy-Britanniában - írta kedden a Wired.com egy jelentésre hivatkozva.

A brit hírszerző és biztonsági bizottság (ISC) élesen kritizálta a törvénytervezetet. Többek között azon részek átírását javasolták, amelyek a különböző eszközök meghackelésére és személyes adatok gyűjtésére vonatkoznak.
Dominic Grieve volt legfőbb ügyész szerint veszélyben van az állampolgárok magánélethez való joga és a javaslathoz csatolni kellene egy részt, amely külön ezzel foglalkozik.

Megemlítette, hogy a tervezettől általánosan érvényes elveket vártak, ehelyett azonban a törvény nem fogalmaz világosan, illetve különböző esetekre más-más megközelítéseket alkalmaz.

A legkomolyabb kritikát azzal kapcsolatban fogalmazta meg a bizottság, hogy a hatóságok túl sok jogot kapnak arra, hogy nagy mennyiségben hackeljenek meg telefonokat és más eszközöket, és arra kérhetik a cégeket, hogy ebben segítsenek nekik. A bizottság szerint nem világos, hogy utóbbit hogyan is kell elképzelni.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.