Tízéves fiú hekkelte meg az Instagramot

A finn Jani egy biztonsági hibát fedezett fel, a képmegosztó szolgáltató tízezer dollárral (csaknem 2 millió 800 ezer forint) díjazta szemfülességét.    

BBC cikke szerint a kisfiú februárban vette észre, hogy a probléma miatt képes mások kommentjeit törölni. Azonnal értesítette a Facebookot, amely az Instagram tulajdonosa is. Ezután a cég biztonsági mérnökei készítettek egy teszt felhasználói fiókot Janinak, hogy be tudja bizonyítani elméletét. A kisfiú ezt meg is tette. Erre azért is volt szükség, mert az életkori korlátozások miatt Jani elvileg még három évig nem is lehetne az oldal tagja.

A hibát felfedezése után hamar elhárították – nyilatkozta a Facebook. Janit ezután ki is fizették, így pedig ő lett a legfiatalabb, aki az Instagramon felfedezett technikai hibáért valaha pénzt kapott. 

A Helsinkiben élő gyerek a finn Iltalehti újságnak elmondta: a pénzből új biciklit, focicuccokat és számítógépeket szeretne venni fiútestvéreinek.

A Facebook 2011 óta csaknem 4,3 millió dollárt fizetett ki hasonló felfedezésekért. Számos cég alkalmazza ezt a módszert: a hibák jelentéséért pénzt ajánl, ahelyett, hogy a biztonsági szakemberek (és amint látható, gyerekek is) a feketepiacon adnák el azokat.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.