Térbeli szórakozás - 3D tévék tesztje

A legjobb 2D-s tévé a 3D-s - ez is lehetne tesztünk összefoglalója. Maga a 3D ma még inkább egy feláras extra, mint alapszolgáltatás, a készülékek tudása azonban már összehasonlítható, és az ár mellett komoly fogódzót kínál a választáshoz.

A legkézenfekvőbb kérdés, hogy a 3D tévén "normális", 2D műsort is lehet-e nézni. A válasz nagyon hangsúlyos igen. Mert a 3D tévé egy felső-középkategóriás, sok szolgáltatású, nagy és szép digitális tévé, amelynek mellesleg van egy viszonylag ritkán használható plusz szolgáltatása, a 3D. (Hasonló a helyzet a Blu-Ray lejátszónál is - azt is a mindentudása miatt veszik meg, amióta normális az ára -: viszi a CD-t meg a DVD-t is, de ha beesik egy BD, azt is meg lehet vele nézni.) Szorosan ide tartozik, hogy a 3D-s filmek BD-n jelennek meg, tehát a legális, profi 3D tartalom antennán, kábelen, LAN csatlakozón, vagy egy 3D Blue-Ray-lejátszón érkezhet. Ha pedig valakinek van 3D-s kamerája, az nyilván a HDMI csatlakozón át szállítja a műsort.

A 3D tévé is mindent tud: full HD, 4 HDMI, LED-háttérvilágítás, "local dimming" (az aktuális képhez igazodó háttérvilágítás), USB, LAN, internet,  gyors, személyre szabható menü, stb. Első-, másod- és harmadsorban tévé, legföljebb egy kicsit 3D, ahol már az is számít, hogy egy vagy kettő szemüveget adnak-e hozzá. Egy szemüveg kevés, hiszen ekkora tévét legalább ketten tudjanak egyszerre nézni.

Mert a jó térélményhez tér kell. Ezért nem érdemes 1 méteresnél kisebb 3D-s készüléket venni (nem véletlen, hogy kevés ilyen törpe típus van a 40” feletti óriási választékhoz képest). Ismertetésünkbe is csupa 42"-es vagy annál nagyobb készülékeket vettünk be.

 

 

A model poses at Sony's booth to promote its 3D TV sets at CEATEC JAPAN 2010 in Chiba, east of Tokyo, October 5, 2010. The IT & Electronics exhibition showcases the latest electronic products, services and technologies and will also feature meetings
A model poses at Sony's booth to promote its 3D TV sets at CEATEC JAPAN 2010 in Chiba, east of Tokyo, October 5, 2010. The IT & Electronics exhibition showcases the latest electronic products, services and technologies and will also feature meetings and conferences led by global industry leaders. The show goes on till October 8. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (JAPAN - Tags: BUSINESS SCI TECH)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.