Rövidesen három milliárdan rendelkezünk internetes eszközzel

Hamarosan új márkájú, Kínában gyártott windowsos tabletek és okostelefonok jelenhetnek meg a boltokban. A hazai piacon ma még részben ismeretlennek számító, kínai márkák termékei Windows alkalmazásokkal futnak.
2014 végén hazánkban is megjelentek az első, Windows 8-at futtató, alacsony árkategóriájú úgynevezett CTE (China Technology Ecosystem) tabletek. A Microsoft arra számít, hogy ezek szerepe tovább erősödik 2015-ben abban az alacsony árkategóriájú piaci szegmensben, amelyben ma még az androidos táblagépek uralnak. Ezek a gyártók ugyanis nagy választékban kínálnak ízléses dizájnnal és kiváló funkcionalitással rendelkező gépeket, amelyeket kedvező áron és nagyon gyorsan képesek a piacra juttatni. Az eszközök a legújabb Intel Atom és Core M processzorokkal működnek.

A Microsoft prognózisa szerint világszerte hamarosan több mint hárommilliárd embernek lesz internetkapcsolattal rendelkező eszköze, felhőalapú alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal. 2014-ben már 46 millió olyan táblagép volt, amelybe Intel processzor került – ezzel az eredménnyel a cég a kategória legnagyobb processzorbeszállítójává lépett elő. A Windows operációs rendszer használatával ráadásul megvalósul az átjárhatóság a táblagép, az asztali gép, a mobiltelefon és akár a játékkonzol között is.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.