Prezi: Az internet kellett a mi sikerünkhöz is

Az elmúlt tíz évben, Magyarországról több olyan cég is elindult, amely mára világszerte sikereket ért el. Ezen vállalkozások mindegyikének sikerében szerepet játszott, hogy alapítói szabadon hozzáférhettek a szélessávú internethez, amely Magyarországon versenyképes áron elérhető. Az NNG, a Prezi és a Ustream enélkül nem tudtak volna elérni több százmillió felhasználót a világban.

Ezek a cégek közel másfél ezer embernek adnak munkát, valamint viszik Magyarország jó hírét a világban. Ahhoz, hogy még több hasonló cég alakuljon és váljon sikeressé nemzetközileg, hogy javítsák Magyarország versenyképességét a világban, szükségük van arra, hogy korlátozásoktól mentesen, további terhek nélkül hozzáférjenek a szélessávú internethez.

„Fontos, hogy bárki ebben az országban ugyanakkora eséllyel tudja megvalósítani az álmait itthon, mint például egy német, egy angol vagy éppen egy észt fiatal a saját országában. Ezért szeretnénk, hogy minél olcsóbban, mindenhol elérhető legyen a szélessávú internet Magyarországon, és a tervezett távközlési adó jelentette esetleges plusz terhek ne akadályozzák a hozzáférést” – üzeni közleményében Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője. (A Bridge Budapestet a vezető magyar informatikai startup cégek – LogmeIn, a Prezi, a Ustream – hozták létre, később csatlakozott az NNG.)

„Azok az országok és társadalmak, amelyek hamarabb elsajátítják az internet készségszintű használatát, versenyelőnyben vannak. Úgy gondolom, hogy a hazai internethasználat terjedése az ország fejlődése és versenyképessége szempontjából kritikus fontosságú, és itt most nem csak azokra utalok, akik már rendelkeznek interneteléréssel, hanem azokra is, akik még nem, pedig nagyon sokat javíthatna a felzárkózási esélyeiken” – közölte Fehér Gyula, a Ustream társalapítója.

„Az első játékprogramunk globális sikere az internetnek köszönhető – ez adott inspirációt az NNG indításakor is, mely ma már nemzetközi szinten piacvezető. Ahhoz, hogy a mi példánkhoz hasonló hazai sikerek nőhessenek ki, a feltörekvő generáció számára az internetelérést minden eszközzel inkább támogatni kell, kiugrási lehetőséget látva benne” – állítja Balogh Péter, az NNG társalapítója és vezérigazgatója. „Az internet kellett a mi sikerünkhöz is. Ahogy kell annak a rengeteg embernek a sikeréhez is, akik most dolgoznak a saját startupjuk elindításán” – üzeni Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója.
NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.