Pislogással fényképezhetünk az okos kontaktlancsével

Még alig törtek be a piacra a virtuálisvalóság-szemüvegek és sisakok, máris újabb forradalmi újítás van a küszöbön. A Samsung levédette az okos kontatklencsét, amivel szó szerint egy szempillantás alatt készíthetünk fényképeket - jelentették be a Sammobile blogon.

A kiterjesztett valóság technológiáját újabb szintre emelő kütyübe egy fényképezőgépet, kijelzőt, antennát és szenzorokat építenek, melyek érzékelik a pislogást. A képfeldolgozást okostelefon fogja végezni, ami vezeték nélkül csatlakozik a miniatűr kijelzőhöz. Az ötlet még messze van a kivitelezéstől, egyelőre csak kezdetleges tervrajzokat hoztak nyilvánosságra.

A Washington Egyetem mérnökeinek már 2008-ban sikerült nyomtatott áramkörrel és fényforrással kombinálniuk egy kontaktlencsét, amit látássérültek számára fejlesztettek ki.

A Google is levédetett hasonló technológiákat az elmúlt időszakban, 2014 elején jelentették be például a cukorbetegeknek szánt kontaktlencséjüket, ami a viselője könnyeinek glükóztartalmát méri és továbbítja okostelefonra. A tervek azóta is a fiókban porosodnak. Vélhetően azért, mert a tech cégek sokszor csak riválisaik hasonló fejlesztéseit akarják hátráltatni a legújabb technológiák levédetésével.

Azért bizakodhatunk benne, hogy a gyerekeink csak pislognak majd a mai okostelefonok láttán, ami nekik már a szemükbe lesz építve.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.