Menekül a Facebook elől a Twitter

Mostantól közösségi hálózat helyett hírszolgáltatónak minősül a Twitter, miután a mikroblog-szolgáltató az alkalmazás-boltokban immár új besorolás alatt fut.

A váltás azt jelenti, hogy a Facebook, az Instagram, a Skype és a Messenger konkurenciája helyett a cég ezentúl olyan játékosokkal versenyez, mint a New York Times, a The Guardian, vagy a BBC.

A Twitter új besorolása ugyanakkor a The Verge szerint kisebb részben szól arról, hogy a cég felvenné a kesztyűt a világ legnagyobb hírszolgáltatóival. Inkább annak tudják be a váltást, hogy a közösségi média kategóriában állandóan a Facebookkal hasonlítják össze, ebben a versenyben pedig a Twitter már régen alulmaradt. A hírszolgáltatásban viszont - sebessége és a bejegyzések tömörsége okán - jelentős előnyben van fő riválisával szemben, hiszen a felhasználók élőben követhetik a világ eseményeit.

A mikroblog 2015 utolsó negyedévében az új felhasználók számát tekintve egyáltalán nem bővült, ám az idei első negyedév 2 százalékos növekedést hozott A Twitternek jelenleg 310 millió aktív felhasználója van.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.