Magyar kutatócsoportok is jelentkezhetnek a GE rák elleni innovációs pályázatára

Magyar kutatócsoportok és cégek jelentkezését is várja a General Electric (GE) a rák elleni innovációs pályázatra.

Az amerikai nagyvállalat százmillió dolláros nyílt pályázatot hirdetett, melynek célja a mellrákkutatás fejlesztése, személyre szabottabb megoldások nyújtása a kezelések során, valamint világszerte mintegy 10 millió rákbeteg ellátásának javítása 2020-ig.

A GE Healthymagination pályázatra magyar kutatók jelentkezését is várják. További információkat a www.healthymagination.com oldalon találhatnak az érdeklődők - közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Az innovációs verseny további célja, hogy az egészségügyi szakemberek jobban megértsék az úgynevezett "háromszorosan negatív" rákkal összefüggő tumorok viselkedését (háromszorosan negatívnak azt a rákot nevezi a szaknyelv, amely kevésbé reagál a hagyományos kezelésre és általában agresszívabb is). Mindemellett cél, hogy a szakemberek megismerjék a mellrák és más szilárd tumorok molekuláris hasonlóságait, mely növeli a korai felismerés esélyét, pontosabb diagnózist tesz lehetővé, végső soron pedig segít abban, hogy az orvosok a lehető legjobb kezelésben részesítsék a betegeket az adott rákos megbetegedés egyedi sajátosságai alapján.  

Magyarországon a GE Healthcare K+F központjai a rák megelőzése érdekében már 10 éve végeznek kutatásokat együttműködve különböző egyetemekkel és kutatócsoportokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.