Zöldhírek

Szlovák kvótabotrány. A környezetvédelmi miniszter bársonyszéke bánta, hogy Szlovákia a jelek szerint áron alul értékesítette szén-dioxid-kibocsátási kvótafölöslegét. Egytonnányi kibocsátási jogosítványért a szlovákok 6 eurót kértek - ugyanezért Csehország és Ukrajna 9-10, Magyarország (nem hivatalos adatok szerint) 13,5-14,5 eurót kapott. Az eset ismételten rávilágít, hogy a kvóták adásvétele átláthatatlanul zajlik, és a rendszerbe nincsenek beépítve olyan gátak, amelyek lehetetlenné tennék, hogy az állami tisztviselők összejátsszanak a vevőkkel. (Népszabadság)

"Civil" tanösvény. Holnap avatják fel a Nógrád megyei Vizsláson a közel négy kilométeres, civil kezdeményezésre épült Fehér-forrás tanösvényt. A 3,8 kilométeres első szakaszt az Ipoly Erdő kisterenyei erdészete alakította ki. (MTI)

Csapvízkampány. Országos kampány indult Csehországban a csapvízfogyasztás népszerűsítéséért, a vízszolgáltatók finanszírozásában. A lakosságot és a vendéglátást megcélzó kampány üzenete szerint a csapvíz minősége akár jobb is lehet a palackozott vizekénél, környezetterhelő hatása viszont jóval alacsonyabb. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.