Díszlibák

A fővárosi kommunikátorok és marketingesek értenek ám a libalélekhez. Tudják, mi kell a gágogóknak. Egy gondos örökbefogadó, egy lehetőleg vegetáriánus nevelőszülő! Tegnap hírré tették, hogy a legutóbbi Kossuth téri ribillió során szélnek eresztett jószágok, melyeket a dicstelen esemény után összeszedtek és jobb híján sintértelepre száműztek, immár ingyen és ízibe elvihetők.

De nem ám csak úgy, vasárnapi ebédnek, ropogós libacombnak! Nem! Kedvtelésből tartott díszállatnak! A feltehetőleg nem e célból világra jött és szép termetesre nőtt tollasok tehát kifejezetten jól jártak azzal, hogy állati jogok ide vagy oda, puszta demonstrációs kellékként bánva velük, az utcára vetették őket. A libatartásra eleddig kevéssé szakosodott Fővárosi Közterület-felügyelet a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal áldásával a sebtében toborzott örökbefogadóktól mindenesetre most nyilatkozatot is kér, miszerint azok maradéktalanul betartják majd az állatvédelmi törvényt.

Persze megnézném, ki és hogyan fogja ezt a bánásmódot mondjuk két hónap múlva ellenőrizni. A libák - ha hagyják őket - kétségtelenül sokáig élnek. És értelmesebbek, mint ahogy sokan gondolják. Annál legalábbis sokkal, ahogy a mostani politikai píárakció alatt kezelték és kezelik őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.