Zöldhírek

Zöldülő fesztiválok. Magyarországi rendezvények, fesztiválok pályázhatnak a Zöld Fesztivál címre április közepétől. A szaktárca a fesztiválszervező szakmával és zöld civil szervezetekkel közösen kialakította azt a szempontrendszert, amellyel csökkenthető a rendezvények, fesztiválok környezetterhelése. Magyarországon évente több mint 3000 fesztivált rendeznek, amelyeken több százezer ember vesz részt. (Ö. Z.)

Túl sokan vagyunk. Túl sok ember él a Földön már most is - jelentette ki az Egyesült Államok kormányának egyik befolyásos tudósa. Nina Fedoroff szerint a megoldás csak az lehet, ha az emberek visszafogják szükségleteiket, és a születési ráta is mérséklődik. Feltételezések szerint 2040-re 9 milliárd ember él a Földön. Jelenleg 6,8 milliárdan vagyunk. (BBC)

Új államtitkár a zöldtárcánál. Kling István lesz a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára, Oláh Lajos, a tárca korábbi államtitkára a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkáraként dolgozik tovább. Kling István a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség vezetője volt. (Ö. Z.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.