Technofile

Rossz bizonyítvány

A Facebook közösségi oldal főiskolás látogatói jellemzően rosszabb eredményeket érnek el, mint azok, akik nem lógnak a közösségi portálon - derül ki egy amerikai kutató felméréséből. Az Ohiói Állami Egyetem oktatáskutatója szerint a Facebook-felhasználók heti 1-5 órát tanulnak, míg a többiek ennek több mint dupláját.


Megy a mobilparkolás

Noha hazai adatok még nincsenek, az osztrák felmérések szerint Bécsben egy hónap alatt több mint egymillió parkolójegyet váltottak az emberek a mobiltelefonjukkal. Az egymilliós álomhatárt most lépték át először, az adat egyben azt is jelenti, hogy minden harmadik parkolójegyet már mobilkészülékről vásárolnak meg az osztrák főváros lakói.

Óriási SSD

Több merevlemezgyártó is jelezte már, hogy dolgoznak az 512 GB-os SSD-meghajtókon, ám eddig egyedül a Super Talent tudott piacképes szerkezettel előrukkolni. Igaz, a háttértároló áráért komplett számítógépet kaphatunk. A vadonatúj példányokhoz 1500 dolláros áron juthatunk hozzá - legalábbis a tengerentúlon.

Százmillióba kerülő vírusok

Százmillió dollárt költött a Pentagon a különböző internetes vírusok és egyéb támadások okozta "helyreállításra" az elmúlt fél évben.  A CBS híre szerint ezt az összeget pedig kizárólag kibervédelemre és a támadások utáni helyreállításra költötték. Konkrét adatokat nem közöltek a támadások fajtáiról.

Nyit a világkönyvtár

Lapzártánk idején az illetékesek úgy tervezték: ma megnyitja virtuális kapuit az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) által támogatott World Digital Library. A programot a washingtoni kongresszusi könyvtár akkori vezetője hirdette meg, célja, hogy minden kultúra legjelentősebb műveit gyűjtse össze és tegye elérhetővé több nyelven.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.