Technofile

Gyorsabb internet

Jelentősen megemelte kábeltévés internetcsomagjainak sávszélességét az egyik hazai szolgáltató. A UPC a csomagok egy részénél duplázott, de bizonyos területeken már elérhető a 30 megabit/másodperces adatátviteli sebesség is. Év végére a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően ennek a sebességnek a négyszeresét tudják nyújtani.


Nem ad zenét a YouTube

Zsákutcába jutottak a Google német leányvállalata és a GEMA szerzői jogvédő társaság között folyó licencdíjtárgyalások. A YouTube a megállapodásig - a perek elkerülésére - minden zenei videót blokkol a német internetezők számára. Korábban egy keretmegállapodás keretében a német internetezők jogszerűen nézhettek netes zenei videókat, a YouTube ugyanis fizetett ezért.

Megfelelő Windows

A Vistát korábban mindvégig kritizáló Gartner piacelemző intézet úgy véli, hogy a Windows 7 esetében a felhasználóknak és a vállalatoknak nem kell várniuk az első javítócsomagra, az azonnal használható lesz. A tanulmányt, amelynek fő megállapítása, hogy eszerint az új operációs rendszer ezúttal "megfelelő" állapotban jelenik majd meg, a szoftvercég diadalittasan terjeszti.

A letöltés nem veszélyes?

Egy hazai tanulmány szerint az internetről letöltött filmek nem csökkentik az eladott mozijegyek számát. A BME Média Oktató és Kutató Központja tavaly tavasszal végzett felméréséből az is kiderül: a vizsgált három hónapban a letöltött filmek 90 százaléka olyan alkotás volt, amit nem játszottak moziban, és csupán a letöltött filmek 5 százaléka volt éppen műsoron. Az ismert lakhelyű letöltők harmada olyan településen él, ahol nincs mozi.

Népszerű bakelit

Az interneten egy olyan termék számít az egyik legértékesebbnek, amelyik bőven az online világ előtti: virágzik az online bakelitlemez-kereskedelem. Egyes áruházak felmérései szerint sokan befektetési célból vásárolják a lemezeket, amelyekhez szinte lemezjátszót sem lehet kapni. A bakelit értékéből az sem von le semmit, hogy a digitális média minősége jobb.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.