ZöldHírek

Luxemburgi nem a GMO-ra

Luxemburg csatlakozik Franciaországhoz, Görögországhoz, Ausztriához és Magyarországhoz, és betiltja az Egyesült Államok egyik vegyipari óriása által kifejlesztett génmódosított kukorica termesztését. A luxemburgi tilalom az elővigyázatosság elvén alapul. A MON810 jelű génmódosított kukorica fajtacsoport hosszú távú hatásaival kapcsolatban a kutatók számos alkalommal súlyos aggodalmukat fejezték ki. (Ö. Z.)

Koppenhága CO2-mentes lesz

A decemberben megrendezésre kerülő ENSZ-klímakonferenciának otthont adó Koppenhága lesz a világ legelső szén-dioxid-semleges fővárosa 2025-re - jelentették be a város illetékesei. A dán főváros tervei szerint 2015-ig 20 százalékkal fogják csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, 2025-re pedig a megújuló energiaforrások növekvő használatának köszönhetően teljesen szén-dioxid-semleges területté válnak. (greenfo.hu)

Tisza-tavi szemétgyűjtés

Tizenöt tonna hulladékot gyűjtöttek össze önkéntesek az elmúlt napokban közvetlenül a Tisza-tónál és környékén a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium országos környezeti kárelhárítási programja keretében. A kommunális szemét elsősorban a tározó belső védett területein, egyebek között Abádszalók, Tiszaderzs és Tiszafüred körzetében, valamint a part mentén, a biológiai védősávként szolgáló növényzet között halmozódott fel. (Kukabúvár)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.