A "jövőben" várják a késő buszt

Az országban egyedülálló közösségi internetes helyiségeket alakítottak ki a Borsod megyei Monokon, nevezetesen fűthető, high-tech buszmegállókat.

Az országban mindössze négy városban vannak ilyen internetes terminálok, buszmegállóban azonban csak a mindössze kb. 1800 lakosú Monokon. A beruházás mintegy 15 millió forintba került, a két évvel ezelőtt indult pályázat eredményeként - mondta el lapunknak Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere.

Korábban "papíron" volt Monokon közösségi internetezési lehetőség, egy teleház, ahol "ősi" számítógépek voltak, de - a művelődési házzal együtt - ezt is bezárták.

- Azért volt nagy szükség a korszerű megállókra, mert a településről a legtöbben a városokba járnak dolgozni, és az iskolások is így közlekednek, a buszok viszont néha 50-60 percet is késnek, várakozni pedig eddig csak a szabadban lehetett. Ezenkívül további motivációt jelentett, hogy Monokon van Kossuth Lajos szülőháza, ahol évente 20 ezer ember fordul meg, tehát turisztikai szempontból is indokolt volt egy kulturált hely megépítése.

A buszmegálló fűtött, fedett helyiség, vandálbiztos, betárcsázós kapcsolattal működő, internetes terminállal. Ez-a T-Com jóvoltából telefonkártyával működik, bárki egyszerűen használhatja. A helyiségben elhelyezett kábeltévén a helyi hírek olvashatók, de van telefon, italautomata és férfi-női mosdó is. (Bár a helyiség be van kamerázva, semmilyen atrocitás nem érte még az értékes berendezéseket. - Még a WC-papírt sem vitték el - mondta Szepessy Zsolt.)

Budapesten nem tudunk ilyen helyiségről, bár tájékoztató táblák, fényújságok, követési időpontok és hírek egyaránt peregnek a BKV-járművekre várakozók szeme előtt.

Kártyás internetes telefonnal múlathatják az időt a buszra várók
Kártyás internetes telefonnal múlathatják az időt a buszra várók
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.