Intel: nincs sebességhatár

Internetplafon

A meglepetések elkerülése érdekében üzleti előfizetőinek költségplafont vezetett be a Vodafone - a belföldi internet díjaira. Ez azt jelenti, hogy egy előfizető akkor sem kaphat ésszerűtlenül magas összegről számlát, ha nem a neki legelőnyösebb díjcsomagban internetezett, mert az adatforgalom díja maximálva van.

Intel: nincs sebességhatár

Másfélszer gyorsabb lesz a jelenlegi leggyorsabb processzoroknál az Intel új generációs családja, ez áll egy, a napokban kiszivárgott, de csak belső használatra szánt dokumentumban. A Core i7 néven érkező új család (eredetileg Nehalem) azonos órajelen 40-50 százalékkal gyorsabb, de az órajel is növekszik majd.

Gigatorony Iránban

Négyszázharmincöt méter magas távközlési tornyot avattak fel Iránban. A Milad-torony a világ 4. legmagasabb hasonló építménye, teljesen univerzális, azaz mobiltelefonos, televíziós és számos más kommunikációs egység kapott rajta helyet. Csak a torontói CN, a moszkvai Osztankino és a sanghaji Kelet Gyöngye előzi meg.

Húszezer album fél nap alatt

Az első 12 órában húszezer új képalbumot hoztak létre az iwiw felhasználói, miután havonta megújuló 100 MB-os feltöltési kerettel megnövekedett képtárhely várja a felhasználókat. További újdonság, hogy a fotók párhuzamosan is feltölthetők, címkézhetők, valamint hoszszabb leírás is adható hozzájuk. Az iwiw közel 4 millió felhasználója jelenleg több mint 20 millió képet tárol magáról.

Továbbra is XP

A Microsoft újra kitolta azt a határidőt, ameddig a számítógépekkel Windows XP-t lehet értékesíteni: eddig 2009 januárjában szerette volna megszüntetni a régi operációs rendszer úgynevezett OEM-értékesítését, ám a határidőt későbbre tolták. Elemzők a Vista iránti, várttól elmaradt kereslettel magyarázzák a lépést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.