technofile

Terabyte-nyi információ

Az IBM felmérése szerint minden ember évente egy terabyte információt halmoz fel az e-maileknek, a digitális fotóknak és filmeknek köszönhetően. A folyamat ráadásul egyre gyorsul, és az előrejelzések alapján 2020-ra minden ember már 16 terabyte, vagyis 16 000 gigabyte információt fog termelni. A növekedő adatmennyiség tárolásának megoldására az IBM szakemberei szerint az úgynevezett számítófelhők jelenthetik a megoldást.

Gyors és nagy SSD

Új típusú, mozgó alkatrészt nélkülöző SSD meghajtókat mutatott be az Intel, amelyeket a legnagyobb teljesítményű számítógépekbe szánnak. Ezek már 1,8 és 2,5 hüvelykes méretben érkeznek, melyek akkorák, mint egy mai mobiltelefon kijelzője. Első körben 80 GB kapacitással. Korábban ezt a technológiát pont a kis kapacitás miatt érték kritikák. A gyártó adatai szerint olvasásban másodpercenként 250 MB-ot, írásban pedig 70 MB-ot nyújtanak az új meghajtók.

100 millió letöltés

Az Apple bejelentette, hogy az iPhone és iPod touch felhasználói 100 milliónál is több alkalmazást töltöttek le az App Store áruházon keresztül, pedig a szolgáltatás 2008. július 1-jén indult el.
A szakértők szerint mindez annak köszönhető, hogy
a nagy kijelzőre fejlesztett, hardvergyorsítással kiegészített 3D grafikát vagy épp beépített gyorsulásmérőt tartalmazó alkalmazások teljesen újszerűek, ezért megnőtt az érdeklődés irántuk.

Online támadásjelző

A német szövetségi kormány és a gazdaság szereplői egy olyan riasztórendszert szeretnének közösen kidolgozni, amely képes lenne előre jelezni a kritikus informatikai infrastruktúrákat érő online támadásokat. Egy olyan riasztórendszert építenek ki a közeljövőben, amely képes nemcsak felismerni, de ki is védeni a támadásokat.

Csökken az LCD-k
fogyasztása

Független tesztek eredményei szerint az LG legújabb technológiái jelentősen csökkentik az LCD tévék energiafogyasztását.
A TÜV szerint ebben a legnagyobb szerepe az intelligens szenzorok használatának van, melyek a fényviszonyokhoz igazítják a tévék fényerősségét, és így
69,5 százalékkal csökkentik az energiafogyasztást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.