Kozmikus méreteket öltött az idegenellenesség

Mintha direkt a kvótanépszavazásra időzítette volna, az Orbán-kormány idegenellenes szlogenjeihez igen hasonló nyilatkozatot tett Stephen Hawking. Azzal a különbséggel, hogy a világhírű kozmológus nem a földi migránsoktól óvott, hanem a földönkívüliektől. 


Gary Larson

Hawking egy új dokumentumfilmben fejtette ki véleményét az idegen civilizációkról. A Stephen Hawking Kedvenc helyei című filmben arról értekezett, hogy az intelligens idegenek valószínűleg nem túl barátságos lények: elképzelhető, hogy vadorzók, akik zsákmány után vadásznak a világűrben, olyan bolygókat keresve, amelyeket leigázhatnak, kolonizálhatnak, erőforrásait pedig kiszipolyozhatják.

"Egy napon kaphatunk egy üzenetet egy a miénkhez hasonló bolygóról, mint amilyen a Gliese 832c. De nem biztos, hogy válaszolnunk is kellene rá" - mondta az asztrofizikus. Hawking szerint egy fejlett civilizációval való találkozás olyan lehet, mint amikor az amerikai bennszülöttek találkoztak Columbussal. "Annak sem lett jó vége".

Más csillagászok ugyanakkor megalapozatlannak tartják Hawking félelmeit. Azzal érvelnek, hogy ha a földönkívüliek elég fejlettek ahhoz, hogy ideutazzanak, akkor bizonyára már tisztában vannak az emberek létezésével a rádió- és televíziós adások révén, melyeket évtizedek óta sugárzunk a Földről, így remélhetőleg nem akarnak majd kiirtani bennünket.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.