Jövőre piacra kerülhet a szuperkondom

Minden korábbinál jobban véd a HIV vírusától, és még a szexuális élvezetet is fokozza az az új típusú óvszer, amelyet egy texasi egyetem tudósai kísérleteztek ki és az ígéretek szerint már 2016-ban piacra dobhatnak – írja a The Independent.

Az új „szuperkondom" a texasi A & M Egyetem Egészségtudományi Centruma kísérletezte ki. Az óvszer állítólag minden korábbi kondomnál jobban véd a fertőzésektől és még több nemi élvezetet képes nyújtani.

A fogamzásgátló eszköz egy olyan hidrogél alapú termékkel lesz belülről bevonva, mely elpusztítja a HIV-vírusokat akkor is, ha az óvszer elszakad. Az óvszer külső felszínét egy a nemi örömöt fokozni képes antioxidánssal vonják be.

Mahua Choudhery, a kutatási projekt vezetője elmagyarázza, hogy a kondomban lévő antioxidáns anyag fokozza az ingerület átvitelt, ami az idegvégződésekkel együtt dolgozva növeli a nemi örömet, így az óvszerrel szembeni ellenkezés egyik leggyakoribb okát küszöbölték ki.

Az óvszer legnagyobb erénye mégis az, hogy képes megakadályozni a HIV-vírus átadását, s éppen ezért a kutatók szeretnék megfizethető áron, egy amerikai dollárért piacra dobni a termék darabját már 2016-ban.
NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.