Iwiw újracsomagolva

A tervek szerint ma déltől vált az alapvetően öt évvel ezelőtti külcsínről új kinézetre a legnépszerűbb magyar fejlesztésű közösségi oldal.

Az elmúlt évek során az volt a meghatározó, hogy az újabb ötletek egységes keret nélkül kerültek a rendszerbe, ami így lassúvá és technikailag kaotikussá kezdett válni - ezért kellett olyan megoldást találni, ahol szervesen kapcsolódnak egymáshoz az alkalmazások, a képek, a felhasználói adatlapok.
Külsőre a leglényegesebb változás - azon túl, hogy radikálisan csökken a reklámfelület -, hogy az eddigi ikonos-menüs felület helyett szöveges lesz a felső csík, ahonnan a legfontosabb funkciók mindig elérhetők lesznek, alatta pedig fülecskés (tabos) módon lesznek elválasztva az egyéni tartalmak: mint az adatlap, képek, hírfolyam-üzenőfal, közösségek, alkalmazások, fórum, apróhirdetések. 

Ezen kívül az új rendszerben sokkal hangsúlyosabbak lesznek a közösségek: képeknél és a bejegyzéseknél lehet majd csoportszinten szűrni, ha például mást szeretnénk elérhetővé tenni családtagoknak vagy kollégáknak az évfolyamtársaknak. Körlevelek készítésekor is elég lesz a csoport nevét megadni és mindenki megkapja üzenetünk. A csevegés (chat) is ennek megfelelően bővül: ezután láthatjuk, hogy melyik csoportból kik vannak bejelentkezve - és persze itt is meg lehet határozni, kik láthatják, hogy mi ott vagyunk-e. Azt védendő, hogy több száz ismerősünket kellene bekategorizálni, lehetőség van mind az egyéneknél, mind a csoportok gyűjtőoldalán megadni: ki melyikben legyen benne.

A tervezők szerint ezúttal nem a növekedés az elsődleges (mivel gyakorlatilag teljes a lefedettség a magyar internethasználók körében), hanem a már meglévő tagoknak olyan felületet adni, ahol szívesen töltik az internetezésre szánt idejüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.