Interneten a Parlament

A Parlament épülete megnyitotta kapuit az interneten, ami azért jó, mert itt bármerre mehet az érdeklődő, nem kell tartania az Országgyűlési Őrség különlegesen erős, negyedik generációs elektromos sokkolóitól. A Street View technikával a magyar Országház olyan híres épületek sorába lépett, mint a washingtoni Fehér Ház vagy a londoni Downing Street 10.

A kíváncsiak online végigsétálhatnak az Országház kevesek által látható folyosóin, és bejuthatnak az európai uniós csatlakozási tárgyalások egyik helyszínéül szolgáló Delegációs-terembe, a Dunára néző, hatalmas erkéllyel rendelkező Vadász-terembe és a Honfoglalás című festményt rejtő Munkácsy-terembe is, amely a jelenlegi miniszterelnök tárgyalójaként szolgál. Teljes díszkivilágításában csodálhatják meg a díszlépcsőházat és a kupolacsarnokot.

A fényképeket egy különleges, zsúrkocsiszerű eszközzel készítették. Ezt a nagyjából 60 kg-os szerkezetet szerelték fel egy körbeforduló, 15 lencséből álló kamerával, ami a termeken áttolva készítette el a Street View-fotókat. A magyar Parlamenten túl virtuális sétára indulhatunk a Mátyás-templomba és a Dohány utcai zsinagóga belső tereibe, az operaház nézőterére, a tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyeire, az egri várba, a Halászbástyára és a budai Várnegyedbe, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a pécsi Zsolnay Negyedbe is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.