Indul a Tudományos Világfórum

A klímaváltozástól a migrációig, az agytérképezéstől a lézerfizikáig számtalan témát feszegetnek a világ minden részéről érkező vendégek a jövő heti Tudományos Világfórumon.

Az MTA által 2003-ban indított kezdeményezésnek tíz évig kétévente Budapest adott otthont, azóta felváltva idehaza és egy külföldi helyszínen kerül sor a rendezvényre – hangzott el egy sajtóeseményen.

Legutóbb Rióban találkoztak, legközelebb Ammanban gyűlnek össze az UNESCO, a Tudósok Világtanácsa, az ICSU és az MTA társszervezésében a meghívott előadók, akik között ezúttal is lesz Nobel-díjas, a kék LED felfedezéséért tavaly elismert Amano Hiroshi, a csúcstechnológiai ipar kiemelkedő képviselője, az Airbus tudományos vezetője, Axel Flaig, vagy a sokat vitatott kínai génmanipuláció egyik bástyájának számító Beijing Genomics Institute vezetője, Huamnming Yang.

Rajtuk kívül sok más kiemelkedő kutató és tudományos vezető lesz jelen, s az egyes szekciókat olyan moderátorok vezetik, mint a Nature vagy a Lancet főszerkesztője, a Financial Times tudományos szerkesztője, vagy a BBC környezeti témákkal foglalkozó riportere.

Az Akadémia székházában november 4-én tartandó nyitóülést, melyen az ENSZ-főtitkár videoüzenete mellett kapcsolják az Antarktiszon lévő egyik kutatóállomás munkatársait is, Orbán Viktor, a parlamenti záróülést pedig Áder János köszönti.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.