Indul a Pszichoposzt

Nemcsak a friss pszichológiai kutatások, de mindennapi tapasztala­taink is hangsúlyozzák a társas kapcsolatok, ezen belül a családon belüli viszonyok fontosságát. Az ilyen kötelékek tartósságáról számos vélemény és ellenvélemény lát napvilágot. A téma egyszerűen megkerülhetetlen, hiszen mindannyiunk életé­ben megjelenik valamilyen szinten és olyan kérdéseket vet fel, amelyekre gyakran magunktól nem tudjuk a válaszokat.

A Nol felületén holnaptól induló Pszichoposzt nevű blog szerzője, Thurn Gábor pszichológus, szexológus tanácsadó és a kognitív viselkedés szakértője számos témát fog hetenként felvetni, kiválasztva belőlük egyet-egyet, melyet az aktuális heti poszt fókuszába emel. Ezzel kapcsolatban fejti majd ki véleményét, vázol fel alternatívákat, eligazodási pontokat, melyekre a blog olvasói reflektálhatnának, ezáltal segítséget nyújtva egymásnak és a bloggernek a témák szerkeszté­sében, kiválasztásában. Ilyenek lehetnek a gyereknevelés, tolerancia, szexualitás, munka, vallás, politika és ezek kapcsolatai, összefonódásai.

A Pszichoposzt nem a szent igaz­ságot akarja hangoztatni, mert olyan nem létezik. Ez az attitűd köszönne vissza minden egyes téma felvázolásában és a magyarázatokban. A stílus viszont izgalmas és gyakran provokáló lenne. Az ismert pszichológiai gurukkal ellentétben azonban itt a frontális és őszinte szerepfelfogás nagy fokú megértéssel párosulna. Nem elnyomni, hanem felemelni, támogatni szeretnénk az olvasókat. A pszichológia amúgy sem az állítások, hanem sokkal inkább a kérdések tudománya. A jó kérdések szülik a jó válaszokat.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.