Hogyan randizzunk? - az egyik legnépszerűbb Google-keresés

Az Ebola alig érdekelte a magyarokat, Conchita Wurst viszont igen – derült ki a Google idei keresési toplistájából. Havonta százmilliárd keresést indítanak a netezők a Google-ban.

Való Világ 6, a vb 2014, a választás 2014, Schumacher és Conchita Wurst – ezekre a kifejezésekre keresett a legtöbb magyar 2014-ben a Google lapunkhoz eljuttatott statisztikái szerint. Robin Williams és az Ebola, amely szerepel a világ legfelkapottabb kereséseinek idei toplistáján, a magyar netezők körében nem fért be a legnépszerűbb ötbe.

A Rubik-kockát ünneplő interaktív logó, amelyet májusban egy napig láthattak az internetezők a Google keresőoldalán, a világ idei harmadik legnépszerűbb ünnepi Google-logója lett. Az internet elterjedésével együtt alapvetően változott meg az információszerzés módja is. Ezt jól jellemzi, hogy ma már havonta több 100 milliárd keresést indítanak a Google keresőben. Azonban még így is 100 Google keresésből átlagosan 15 olyan van, melyre korábban még soha senki nem keresett.

Érdekes dolgokat jelez a hazai netező közönség konyhai műveltségéről és gasztro-szemléletéről, hogy a legnépszerűbb receptek, amire kerestek a magyarok, a következők voltak: cobbler recept, csirkemell recept (csirkemellet még én sem állítottam elő soha, maximum ételeket abból), rizskoch recept, tartármártás recept, medvehagymás pogácsa recept.

A legnépszerűbb hogyan-ok között a következők szerepeltek: vakolás hogyan, hogyan randizzunk, hogyan együnk pálcikával,
hogy legyek menő, hogyan öltözködjek. Utóbbira manapság a legelső találat alighanem a Habony Árpád téli öltözködéséről szóló cikk lenne.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.