Hírmátrix, a hírnyomásmérő

A NOL legforróbb száz cikkének olvasottságát követhetik legújabb szolgáltatásunk segítségével. A Hírmátrix grafikusan ábrázolja, hogy pillanatnyilag melyik cikket olvassák legtöbben.

A Hírmátrix alapértelmezésben egy alternatív címlap, amely színes négyszögekként jeleníti meg a cikk-termést, a blogbejegyzéseket és a videókat és azok pillanatnyi forgalmát. A négyszögek mérete az olvasottsággal arányos, azaz minél nagyobb egy négyzet vagy téglalap, annál többen nézik éppen a szóban forgó tartalmat.

A színkód egyrészt az egyes témákat jelöli, másrészt pedig az érdeklődés változását jelöli: ha a szín élénkebbé válik, az a nézettség növekedését jelöli, ha pedig elsötétül, az a csökkenésre utal. A szolgáltatásnak van egy másik arca is: ebben nem tematikus bontásban, hanem idősorszerűen jelennek meg a legnézettebb tartalmak, szintén "méretarányosan".

A Hírmátrix a cikkek többféle felhasználását is figyeli, tehát nem csak az olvasottságot méri, hanem például a kommentek és az értékelések számát, a más oldalakra történő átemelést vagy belinkelést, az anyagok kinyomtatását is.

Hasonló alkalmazások az internet több szegletében léteznek, az ismertebbek közé tartozik a Maramushi (ami Google News hírtermését vizualizálja), vagy a tõzsdei információkat ábrázoló Smart Money. A világháló magyar oldalain ugyanakkor a Hírmátrix az első, a real time olvasottságot vizuális eszközökkel jelző megoldás.

Hírmátrix
Hírmátrix
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.