Gyilkos robot lehet az utolsó reménységünk

A töviskoronás tengeri csillagok valóságos zombik. Akkor sem pusztulnak el, ha félbevágják őket, teljesen szét kell trancsírozni, mire feladják. Vagy megmérgezni epesavval

Na nem mintha okvetlenül állatokat kellene gyilkolásznunk, csak az a probléma, hogy ezek a kis dögök úgy elszaporodtak Ausztráliában, hogy már a Nagy Korallzátony létét fenyegetik.

Egy feltaláló rájött, hogyan szállhatnánk harcba a pusztító állatkákkal. A COTSbot elnevezésű vízalatti drónt vetné be ellenük, ami magától felismeri és elpusztítja a töviskoronásokat. Fő előnye a búvárokkal szemben, hogy veszélyes terepeken, akár nyolc órán keresztül szabadon gyilkolászhat. A droid egy speciális hanglokátort használ, így 99 százalékos pontossággal öl.

"Nagyon kevés robot tengeralattjáró képes helyben feldolgozni az adatokat, ráadásul valós időben" - büszkélkedett a Wired-nek Matthew  Dunbabin, a drón feltalálója. Mint magyarázta, az automata tengeralattjáró egy robotkarral fecskendezi be a halálos mérget (epesavas sót) az áldozatáa, így az invazív állatnak esélye sincs a túlélésre - ahogy a menekülésre sem.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.