Bébiagyat eredményez az LSD

Először vizsgálták kutatók, hogy az LSD milyen hatással van az emberi agy működésére. A vizsgálatok során kiderült, hogy a drog olyan hatást fel ki, ami az emberi agy csecsemőkori működésére emlékeztet.

A londoni Imperial College tudósai szerint normális esetben a felnőtt emberi agy működés során a látás, hallás és mozgás funkció egymástól jól elkülönülnek. Az LSD hatására azonban ezek a funkciók teljesen felborulnak, és elkezdenek együttműködni - írja a Reuters.

Forrás: Beckley Foundation

 

Robin Cahart-Harris, a kutatás vezetője a elmondta, hogy ez a fajta működés leginkább egy csecsemő agyára jellemző, amely szabadabb mindenfajta korlátozástól. Ez a fajta vizsgálat magyarázhatja azokat a komplex halucinációkat, amelyeket a LSD-fogyasztók gyakran átélnek.

A Beckley Foundation kutatásában 20 egészséges önkéntes vett részt, akiknek korábban voltak tapasztalatai drogokkal. A csoport egy részének LSD-t, a másik felének pedig placebót adtak. Az agyukat egy MRI és mágneses enkefalográfia (MEG) segítségével figyelték meg.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.