Farmernadrág véd az adatlopástól

Az elsősorban biztonsági szoftvereiről ismert cég, a Norton a nadrágokba és blézerekbe költözik – egészen pontosan két olyan ruhadarab fejlesztésében vett részt, amik megakadályozzák az adatlopást.
A Norton a Betabrand nevű San Francisco-i székhelyű vállalkozással állt össze egy különleges farmer és egy blézer kialakítására. A ruhadarabok különlegessége abban rejlik, hogy olyan anyaggal bélelték a zsebebet, amelyek megakadályozhatják a személyes adatok eltulajdonítását.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert napjainkban egyes tolvajok számára nem jelent problémát, hogy kiolvassák az akár a nadrágzsebben tárolt bank- vagy hitelkártyák, valamint az igazolványok és útlevelek információit. A legtöbb esetben ebből az adatlopott személy semmit sem vesz észre. A nortonos farmernadrág két olyan zsebbel is rendelkezik, amelyekbe különleges, RFID-blokkoló anyagokat dolgoztak be – az egyik zseb elöl, a másik hátul. A blézer egyetlen ilyen védett zsebbel rendelkezne.

Az ötletet tesztelték a lehetséges vásárlók körében és a farmer népszerűnek bizonyult – még úgy is, hogy az alapváltozatnál 20 dollárral többe kerül az adatvédett megoldás, ugyanakkor a 198 dolláros indulóárral tervezett blézer nem nyerte el a lehetséges vásárlók érdeklődését. A két cég idén októberben kezdett el dolgozni, s már elő is állt a különleges megoldással – az ezüstöt tartalmazó lopásvédő szerkezettel kibélelt farmer 2015 februárjában jön ki. A Betabrabd.com honlapon olvasható magyarázat szerint a 2015-re a hitelkártyák hetven százalékát fenyegeti adatlopás.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.