Évmilliókat utazott, hogy egy nappaliban kössön ki egy meteorit

Egy uruguay-i házban landolt egy majdnem egykilós kőmeteorit, fel sem ébredtek rá.

Szeptember 18-án éjjel Uruguay fővárosától, Montevideótól 110 km-re keletre, San Carlos városban meteorit csapódott egy házba, összetört egy ágyat és egy TV-t, de személyi sérülést nem okozott - írta a magyar csillagászati hírportál.

Forrás: csillagaszat.hu

A házban élő család elmondása szerint aznap este csak a lányuk tartózkodott otthon, aki éjjel 2 órakor lefeküdt aludni. Álmában nem észlelt semmi szokatlant, nem riadt fel semmire, reggel viszont arra ébredt, hogy fény szűrődik be a tetőn, ahol egy lyukat látott.

Ezt már olvasta?

Magyar kutatók igazolták a Mars folyóját: a Gömböc jelentős mértékben járult hozzá ahhoz, hogy végső bizonyítékot nyerjen az egykori marsi folyók léte. Palugyai István cikke: >>>

Az elképedt szülőkkel együtt átvizsgálták a szobát, a szilánkosra tört tetőt, az összetört tetőpalát. Látták, hogy az ágy és a TV is megsérült, utóbbi nem is működött, feltehetőleg a rajta látható sérülés miatt.

Forrás: csillagaszat.hu

Utóbb meteorit-szakértők megerősítették, hogy valóban meteorit becsapódás történt. A  szobában megtalált 712 gramm súlyú meteorit és a kisebb töredék a kőmeteoritok, azaz kondritok osztályába tartoznak. A kondritok - ez a leggyakoribb meteoritfajta - a Naprendszer kialakulásakor, néhány milliméterees ásványgömböcskék összetapadásából alakultak ki, több mint 4 milliárd éve.

Ön talált már meteoritot? Ha igen, olvassa el a "használati útmutatót", és írja meg élményeit kommentben! 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.