Európa legjobb tudományos újságírói jönnek Budapestre

Szerdán rendezik Budapesten az európai tudományos újságírók második konferenciáját. A nemzetközi tudósvilág egyik legnagyobb sztárját is felvonultató rendezvény kiemelt témája lesz a világjárványokkal, illetve a klímaváltozással kapcsolatos tudományos kommunikáció.

A tavalyi koppenhágai tanácskozás után idén Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia székházában tanácskoznak Európa tudományos újságírói.

Második konferenciájukat Satu Lipponen, az Európai Tudományos Újságíró Szövetség (EUSJA) elnöke, Lovász László, az MTA elnöke, illetve lapunk tudományos szerkesztője, Palugyai István, a magyar tudomáyos újságírók hazai szervezetének tiszteletbeli elnöke nyitja meg, és a nyitószekciónak lesz egy különleges vendége is a kínai Huanming Yang, a világ talán legeredményesebb génsebésze személyében.

A konferencia három tematikus szakmai programja a tudományos újságírás társadalmi környezetével, az Ebola és más fertőző betegségek kommunikációs jellegzetességeivel, valamint – a november végén kezdődő párizsi klímacsúcshoz kapcsolódva – a klímaváltozás megértetésének kihívásaival foglalkozik.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.