Érkezik az új XBox

Kisebb, okosabb: néhány nap múlva piacra dobják a világ legnépszerűbb játékkonzoljának legújabb modelljét.

Augusztus másodikától az amerikai piac­cal egy időben a magyar üzletekben is elkezdik árulni az Xbox One S első modelljét. A Microsoft hétfői bejelentése szerint a három változatban készülő termék amerikai árát 300–400 dollár közé lőtték be (itthon 99 ezer és 129 ezer forint közötti áron előrendelhetők). Az S modell 40 százalékkal kisebb az eredeti XBoxnál, viszont egy belső tápegységet is tartalmaz. A konzol előlapján helyezték el a három USB-portot, és itt a beépített infravörös adóvevő (IR-blaster) érzékelője is, amellyel más eszközök, így a tévé vagy a műholdvevő, távirányító nélkül köthetők össze.

Játék határok nélkül
Játék határok nélkül
Ina Fassbender / Reuters

A három változat közül augusztus másodikán csak a 400 dolláros 2 TB-t dobják piacra, az 500 GB-os merevlemezzel rendelkező legolcsóbb, 300 dolláros és a 350 dolláros 1TB verzió pontos érkezési idejéről még nincs információ. Valamennyi változat tartalmazza a vezeték nélküli kontrollert, amely 60 dollárért külön is megvehető lesz. Az USA mellett az európai országokban, Ausztráliában és Új-Zélandon boltokba kerülő Xbox az év folyamán más piacokra is eljut, de ennek pontos idejét nem közölte a Microsoft.

 XBox: kézi irányítás
XBox: kézi irányítás
Ina Fassbender / Reuters

Az összes Xbox-játékot használni lehet majd az új modelleken, ahogy a korábbi tartozékok is csatlakoztathatóak. Ám még ennél is fontosabb, hogy a kütyün a Blu-Ray-filmek is megnézhetők: a standard HD-nál négyszer nagyobb felbontású 4k Ultra HD a legtisztább, legvalósághűbb videót kínálja, az Ultra HD Blu-ray-filmek pedig káprázatos vizuális minőségben, High Dynamic Range (HDR) felbontásban láthatók majd.

Vissza a jövőbe!

Már előrendelhető az idei karácsonyi szezon másik sztárja is, a november 11-én megjelenő Nintendo Classic Mini. Az apró, retró külsejű konzolon harminc klasszikus játékot játszhatunk, a többi között olyanokat, mint a Donkey Kong, a klasszikus Super Mario, az Excite­Bike vagy a Final Fantasy. A konzol HDMI-vel csatlakoztat­ha­tó a tévéhez, az áramot USB-n keresztül kapja. Lesz saját kontrollere, de kompatibilis a Wii-hez kap­ható irányítókkal is. A legjobb hír azonban az ára: Ame­rikában mindössze 60 dollárba kerül majd. (Cs. A.)

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.