Érintőképernyőt varázsoltak a bőrünkből

Az okosórák népszerűségének gátja a kis érintőképernyő, melyen nehezen lehet precíziós vezérléseket elvégezni. Egy amerikai kutató úgy segített ezen, hogy az órát viselő személy alkarjának bőrét alakította érintésérzékeny felületté.

A pittsburghi Carnegie Mellon Universityn kifejlesztett SkinTrack nevű megoldás nagyfrekvenciás elektromos hullámok segítségével állapítja meg, hogy a felhasználó bőrének melyik pontjára helyezte az ujját.

A hullámokat kibocsátó modult az okosórákba beépítve a viselő karja az érintésérzékeny kijelző kiterjesztésévé válhat.

Az eszköz két részből áll: egy ujjra húzható gyűrűből, amely elektromos jeleket bocsájt ki, illetve az okosóra szíjába épített vevőegységből, ami a bőrrel érintkezve észleli, illetve feldolgozza és továbbítja a jeleket.

A SkinTrack akkor is követi ujjaink mozgását, ha nem is érintjük meg a bőrünket, de tapizhatjuk is magunkat (akár pulóveren keresztül is), ha úgy jobban esik a pötyögés. Az eszköz emellett gesztusok felismerésére is alkalmas – írja a CNET.com.

A mi bőrünkre megy a játék

A Tokiói Egyetemen olyan új világot vizionálnak, ahol a testünkre erősített kijelzőkkel kommunikálhatunk, amelyek az érzelmeinket is kivetíthetik. És ez nem csak fantazmagória: áprilisban bemutatták az „okosbőrt”: >>>

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.