Épp a 35 alattiak nem csípik a babafotókat

Az Instagramra feltöltött gyerekfotók pont a 26–35 éves korosztályt zavarják a legjobban. Többek közt ez derült ki a Crane kommunikációs ügynökség tavaly tavasszal végzett felmérésből.

Az ügynökség 2015 tavaszán 1350 magyarországi Instagram-felhasználót kérdezett meg arról, milyen sűrűn és milyen módon használják a világszerte egyre népszerűbb képmegosztós közösségi oldalt.

A körképből kiderült többek közt, hogy a magyar felhasználók 90 százaléka napi rendszerességgel felkukkant az Instára, de csak 16,9 százalékuk tölt is fel ugyan ilyen rendszerességgel tartalmat.

A szelfi nem olyan népszerű „műfaj” már, mint elsőre gondolnánk. Mert bár az ilyen képek még mindig a leggyakrabban megosztott tartalmak között szerepelnek, a nők többsége ezeket tartja a legidegesítőbbnek. A férfiak a reklámokkal vannak ugyanígy. A szelfi egyébként már annyira természetes jelenséggé vált, hogy bár a felhasználók 69,4 százaléka készít ilyen képeket, csak a képek 4,3 százalékát látják el a selfi vagy selfie hastagekkel. Ennek oka az, hogy egy szelfiről mindenki tudja, micsoda, így fölösleges címkézni. (Egy képet egyébként „mindössze" 30 hastaggel lehet ellátni, bár a megkérdezettek ötöde egyáltalán nem használ címkéket).

A barátokkal készített közös képek a tinédzserek kedvencei, a 20 évesnél idősebb felhasználók viszont már a tájképek, városképek és ételfotók iránt rajonganak.

A top témák között szerepelnek az állatokról készített képek, s bár az Instagramra feltöltött legelső fotón egy zsemleszínű eb volt látható, az Instagram abszolút állati sztárjai a macskák.

Érdekes, hogy a gyerekfotók épp a 26-35 éves korosztályt idegesítik a legjobban, de ennek talán az az oka, hogy koruk miatt, a korosztályhoz tartozó ismerősök révén ők is vannak a leginkább elárasztva ilyen tartalmakkal.

Palvin Barbara a legnépszerűbb az Instán
Facebook

Kiderült az is, hogy míg 2014-ben ötezer követővel már igazi sztárnak számított egy ember, egy évvel később ezzel már a középmezőnybe sem lehetett beférni.

A magyar Instargarm sztárja Palvin Barbara modell volt, akkor majdnem két és fél millió követővel, míg Tolvai Reni énekesnő 19 és félezer követővel csak az 50. legnépszerűbb celeb volt.

A cég a felmérést idén is elkészít. A kérdőívet ezen a linken lehet kitölteni.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.