Hölgy keres urat – vagy hölgyet

Egy friss felmérés szerint a nők szexualitása rugalmasabb és alkalmazkodóbb, mint a férfiaké. A körülmények nagyobb befolyást gyakorolnak a nők szexuális identitására, mint a férfiakéra.
Míg a férfiak többsége meg van győződve arról, hogy ők „százszázalékosan" homoszexuálisak vagy heteroszexuálisak, a nők ilyen irányultságát a körülményeik jelentősen befolyásolhatják. A romantikus helyzetek átformálják a nők nemi identitását – ellentétben a férfiakkal.

A gyermektelen, vonzó megjelenésű, magasan képzett nők kisebb valószínűséggel teremtenek kapcsolatot a saját nemükkel, mert nekik megannyi lehetőségük van romantikus találkozásra az ellenkező nemmel. Ezek a nők nagy valószínűséggel azt mondják magukról, hogy ők "100 százalékos heteroszexuálisak."

Tartós párkapcsolatban élő nők fejében sem fordul meg, hogy milyen lenne egy azonos neművel az élet. Ugyanakkor a vonzó hölgyek közül sokakra nem figyelnek fel a férfiak, ezért kereshetnek ők női partnert. Az elemzés szerint a szexuális identitásváltás a nők körében 22-28 éves korban következik be – háromszor gyakrabban, mint a férfiak esetében. Az amerikai felmérésben szereplők 28 éves korukban arról nyilatkoztak, hogy miként azonosítják magukat: 100 százalékban heteroszexuálisként, főként heteroszexuálisként, biszexuálisként, többnyire homoszexuálisként, vagy 100 százalékban homoszexuálisként.

„A nők a férfiaknál nagyobb valószínűséggel tűnnek attraktivnak, vonzónak mindkét nem számára, ami a nőknek nagyobb rugalmasságot biztosít a partner választásban" - állítja Elizabeth Aura McClintock, a Notre Dame Egyetem (Indiana) szociológia professzora, aki szerint ezzel magyarázható, hogy a nők háromszor nagyobb valószínűséggel lesznek biszexuálisak, mint a férfiak.

McClintock és csoportja 5018 nő és 4191 férfi szexuális identitását elemezte serdölőkoruktól fiatal felnőttkorukig. A korábbi elemzéseket megerősítve azt találták, hogy a férfiak döntő többsége vagy száz százalékosan heteroszexuálisnak, vagy 100 százalékban homoszexuálisnak mondta magát, és ritkábban változtattak partnert a nemük alapján.

„A férfiak ritkán vonzódnak mindkét nemhez. A férfi szexualitás, ebben az értelemben, kevésbé rugalmas. Romantikus pillanatok nem térítik el őket a bevett iránytól" - olvasható a kutatónő véleménye a business-standard.com honlapon. A felmérést az amerikai szociológiai társaság e heti közgyűlésén ismertetik.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.