Biztonságos net gamereknek

Biztonságban tudhatják magukat a számítógépes játékok rajongói, mert végre speciálisan számukra készült egy vírusirtó és biztonsági programcsomag, amely alig rontja a gép teljesítményét, így nem rontja a játékélményt.

Hogy eddig minden játékfanatikus gépe teljességgel védtelen – azaz védelem nélküli - lett volna az internetes veszélyekkel szemben, azt nem állíthatja senki, az viszont tény, hogy csak a legkifinomultabb tudású gamerek tudták összehangolni kedvenc játékaik működését a biztonsági szoftverekkel. A többség folyamatosan küzdött azon, hogy a vírusirtót is tartalmazó biztonsági rendszerek folyamatosan óriási erőforrást kötöttek le a gépen, ami rontotta a játékok nyújtotta élményt. A legjobb grafikájú számítógépes játékok ugyanis a csúcson járatják a gépet és a szoftvereket, mellettük nemigen fér meg egy másik erőforrás-zabáló. Nem tagadható viszont az a tény sem, hogy rengetegen vannak olyanok, akik – mivel csak játszanak a PC-n – semmilyen védelmi programot nem használnak az előbbi okán.
Pedig az interneten is játszott multiplayer módot tartalmazó játékok is sok rosszindulató programot szedhetnek össze. Épp ezért, a Symantec – a Norton védelmi programok fejlesztője – most bemutatta a Norton Antivirus Gaming Edition programját. A kifejezetten a játékosok számára tervezett biztonsági szoftver a gyártó szerint gyors és kevés erőforrással megelégszik, soha nem rontja a játékélményt, mindezeken túl pedig megvédi a sok résztvevős játékok használata során szerzett „javakat” – azaz a játékokhoz letölthető tartalmakat – és kiszűri a kártékony programokat. Az új játék-üzemmód úgy véd, hogy közben nem zavarja magát a játékot. Felfüggeszti a frissítést, a riasztást és a többi háttértevékenységet. Ha a rendszer teljes képernyős módban működik, önműködően ebbe az üzemmódba kapcsol, de kézzel is könnyedén bekapcsolható. Az intelligens ütemező a számítógép üresjáratára tartogatja a nagy erőforrás-igényű tevékenységet, például a rendszer átvizsgálását vagy a vírusadatnbázis-frissítést.
A legjobb azonban, hogy a saját kívánalmak szerinti védelmi beállításokkal a játékosok – immár egyszerű beállításokkal - megteremthetik a kívánt egyensúlyt a teljesítmény és a védelem között. A program maga egy percen belül telepíthető, 6 MB-nál kevesebb memóriával megelégszik, a rendszerindítás idejét alig egy másodperccel növeli meg, és az átvizsgálás átlagosan 35 másodperc alatt lezajlik.  Már csak egy kérdés marad: ha mindez elérhető a játékosoknak, a hagyományos Norton programokat mikor ruházzák fel ezekkel a képességekkel?
A válasz diplomatikus a Symantec részéről. –A játékosoknak különleges igényeik vannak, semmit sem hajlandók elfogadni a rendszerükön, ami akadályozná őket a játékban – hangsúlyozza Rowan Trollope, a Symantec fogyasztói termékek üzletágát vezető alelnöke. „A Norton AntiVirus Gaming Edition ugyanúgy nem befolyásolja a teljesítményt, mint a többi 2009-es termékünk. A rendszer hatékonyságát sokkal hitelesebben támasztják alá Daniel „XlorD” Spenst - a Warcraft játék német európa-bajnokának – szavai, aki szerint a szotvert valóban nekünk találták ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.