Az elmúlt évek legjelentősebb hazai kutatás-fejlesztési programja indul

Több mint 11 milliárd forint (48 millió dollár) befektetéssel valósul meg az a világon egyedülálló egészségügyi informatikai rendszer, melynek célja az egészségügyi ellátórendszer hatékonyabbá tétele.

A magyar kormány 6 milliárd forinttal (27 millió dollárral) támogatja a projektet, a GE pedig további 5 milliárd forintot fektet a világszínvonalú egészségügyi program megvalósításába. A GE Healthcare által indított négyéves projekt a Pannon Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Országos Onkológiai Intézet részvételével, konzorciumban jön létre.

A program résztvevői a valaha megalkotott legfejlettebb egészségügyi informatikai rendszert fejlesztik és tesztelik. Ha minden jól megy, az elektronikus beteg- és egészségügyi adatokra, valamint mutatókra építve az új rendszer segíteni fog megválaszolni az évtized egyik legfontosabb globális kihívását: hogyan lehet küzdeni az egészségügy folyamatosan növekvő kiadásai ellen, és eközben javítani az egész iparág minőségét és hatékonyságát.

„A most induló projekt 180 tehetséges fejlesztő számára nyújt lehetőséget, akiket hamarosan a budapesti kutatás-fejlesztési központba veszünk fel. Ők egy inspiratív és kreatív munkakörnyezetben, a legjobb szoftverfejlesztőkkel együttműködve egy olyan lokális és globális projektnek lesznek részesei, amely igazi változást hoz a társadalmunknak " – hangsúlyozta Reich Lajos, a GE Healthcare magyarországi kutatás-fejlesztési igazgatója.

„A magyar orvostudomány kimagasló teljesítményének elismerése, hogy a GE Healthcare hazai egyetemek bevonásával keres megoldást a jövő gyógyászati megoldásaira. Itt nem egyszerűen egy magasabb színvonalú ellátás kidolgozásáról van szó, hanem az egészségügyi ellátórendszer alapjainak újratervezéséről” – mondta el a program ünnepélyes aláírásakor Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.