Arccal a denevérek felé

Az évnek van hangja, arca, híre, madara és hala, és ha hiszik, ha nem, most már emlőse is.

A hivatalos magyar természetvédelem két elhivatott szakembere Vadonleső néven indított egy programot, amely arra ösztönzi a nagyérdeműt, hogy az egyébként kutyaközönségesnek számító fajokról gyűjtsön adatokat. Tavaly az ürge került a fókuszba, így amellett, hogy megfigyelték, egyebek mellett jeles irodalmárokat is felkértek, hogy írjanak róla verseket.

„Idén pedig a XX. századi előadó-művészet kimeríthetetlen ihletforrásai, a denevérek kerültek sorra (gondoljunk csak Ozzy Osbourne és a Black Sabbath munkásságára, vagy általában a sötétebb tónusú zenék és a szárnyas emlősök szoros kapcsolatára). 2016 ugyanis a denevérek éve, a célközönséget pedig ezúttal a kamaszok és a fiatal felnőttek jelentik. Őket a saját zenéiken keresztül lehet a legkönnyebben megközelíteni, ezért a szervezők megkeresték Varga Liviust a Kutya Vacsorája nevű formációjával,

Beck Zolit és a 30Y zenekart, Kardos-Horváth Janót (Kaukázus, Kafkaz és Hahó), illetve a MicroBe együttest (Váczi Kristóf dzsessz, dzsessz-rock zenekara), hogy alkossanak remekműveket a denevér jegyében" – írja Hargitai Miklós a szombaton megjelenő Hétvége mellékletben.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.