Akarsz róla beszélni? - Olcsó mobilok tesztje

A mobiltelefonok gyors fejlődésének eredményeként nehéz helyzetbe kerül az, aki nem internetezni, filmet forgatni, tévét nézni, csak egyszerűen telefonálni szeretne a mobilon. Ja, és ne kerüljön annyiba, mint egy notebook. Azért van még a piacon néhány ilyen készülék. Ezek közül ötöt vettünk szemügyre és mutatunk be infógrafikánkon.

A hordozhatóság az alapmobilok osztályában az alfa és az ómega: tehát a készülék legyen kicsi és könnyű – ezt a feltételt a legkönnyebb teljesíteni. Viszont a hordozhatósághoz tartozik az akkumulátor élettartama is. A személyesség leginkább a kezelhetőséggel, a minimálisan elvárható alkalmazásokkal függ össze: címlistának és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásoknak (keresés, tárcsázás listából, ismeretlen hívó, SMS-feladó beillesztése a címlistába stb.) jelen kell lennie az alapszintű telefonokban is.

A személyesség része a dizájn is: a telefon legyen tetszetős (ez persze szubjektív), könnyen kezelhető (átlátható menürendszerű), kéz és fülbarát, tehát ne legyen túl kicsi, ne legyenek éles részletei rossz helyen. Aki alapmobilt vesz, az mindenekelőtt hangkommunikációs eszközt keres. Elsősorban telefonálásra legyen alkalmas, de azért szöveges üzeneteket is könnyen lehessen írni és küldeni.

 

Telefonálás 'egyedi feltételekkel'. A legkevésbé rosszul a mobilszolgáltatók vizsgáztak a hírközlési hatóságnál
Telefonálás 'egyedi feltételekkel'. A legkevésbé rosszul a mobilszolgáltatók vizsgáztak a hírközlési hatóságnál
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.